سرباز فراری به چه کسی گفته می شود؟ آیا کسانی که از خدمت سربازی فرار می کنند سرباز فراری محسوب می شوند؟ چه مجازاتی همراه سرباز فراری خواهد بود؟ آیا با فرار از خدمت دوره ی ضرورت سرباز فراری به حساب می آییم یا مشمولین غایب نیز سرباز فراری محسوب می شوند؟ فرار از خدمت یکی از مباحث پیچیده و در عین حال جذاب نظام وظیفه به حساب می آید.

از سالیان گذشته مشمولین زیادی به عنوان سرباز های فراری در پادگان های خود حضور نیافته و مشکلات زیادی برایشان به وجود آمده است. اما آشنایی با سرباز فراری و مسائل مرتبط با سربازان غایب برای بسیاری از مشمولین بسیار مهم و خواندنی است. پاسخ به این سوالات احتیاج به مشاوره نظام وظیفه دارد.

برای تعریفی دقیق تر از این موضوعات مربوط به سربازان فراری باید اول از هر چیز راجع به مشمولیت و زمان اعزام به خدمت صحبت کنیم. همانطور که می دانید جوانان پسر در کشور ما پس از سن سالگی به سن مشمولیت رسیده و باید برای اعزام به خدمت خود اقدامات لازم را انجام دهند.

برخی افراد شرایط انواع معافیت ها را داشته و با کسب اطلاعات لازم می توانند برای گرفتن معافیت سربازی اقدام کنند. این افراد باید در مدت زمان معافیت، مدارک مورد نیاز معافیت خدمت سربازی خود را آماده کرده تا وارد غیبت نشوند.

برخی مشمولین نیز راه های دیگری مانند گرفتن امریه سربازی در ارگان ها و سازمان های مختلف را انتخاب می کنند.

سرباز فراری کیست؟

سرباز فراری به فردی گفته می شود که بیشتر از 15 روز از یگان محل خدمت خود غیبت کند. در صورتی که این غیبت تا 60 روز ادامه داشته باشد یگان خدمتی به موضوع رسیدگی می کند. در صورتی که تعداد روزهای غیبت بیش از 60 روز باشد مراجع قضایی به پرونده سرباز رسیدگی می کند. در این حالت فرد مشمول جریمه نقدی باید پرداخت کند.

سازمان قضایی نیروهای مسلح مسئول رسیدگی به پرونده سربازانی است که بیش از 60 روز غیبت داشته اند. ستاد کل نیروهای مسلح همیشه اعلام می کند که سربازان فراری و غایب در اسرع وقت خود را معرفی کنند تا مشمول بخشودگی ها و مزایای آن شوند.

سرباز فراری کیست؟

سرباز فراری خود معرف

سرباز فراری خود معرف کسی است که از سربازی فرار کرده است. اما پس از مدتی از کار خود پشیمان می شود و به پادگان باز خواهد گشت. یعنی سرباز فراری خود معرف پس از پشیمانی خود به خدمت سربازی بر می گرد و احساس ندامت و پشیمانی می کند از کاری که انجام داده است.

اما سرنوشت سرباز فراری خود معرف چه می شود؟ آیا سرباز فراری خود معرف مانند سایر سربازان فراری باید مجازات شود؟ فرار از خدمت سربازی گاهی دلیل موجه دارد.

دلایل فرار مشمولین در دادگاه های سازمان نظام وظیفه مورد بررسی قرار می گیرد. در واقع مجازات افرادی که از سربازی به دلایل مختلف فرار کرده اند و بر اساس میزان مدت فرار آن ها متفاوت خواهد بود.

برای برخی از این افراد فراری حبس یا زندانی بریده می شود. هم چنین افراد فراری باید به میزان اضافه خدمت مشخص شده از سوی سازمان نظام وظیفه عمومی، اضافه خدمت خود را انجام دهند.

سرباز فراری خود معرف

مجازات سرباز فراری

مجازات سرباز فراری در شرایط مختلف، متفاوت خواهد بود. این مجازات بر اساس ماده 60 از قوانین جرایم سازمان نظام وظیفه به صورت زیر خواهد بود:

مشمولینی که از خدمت سربازی فرار می کنند. اگر فرار آن ها برای اولین بار باشد. چنانچه خود معرف باشند حدود سه ماه اضافه خدمت خواهند داشت.

این در حالی است که فرد سابقه ی فرار از خدمت سربازی را نداشته باشد. اما متاسفانه سربازان زیادی هستند که به طور مکرر از خدمت سربازی فرار می کنند. برای این افراد در شرایط خاص بین 3 تا 6 ماه زندانی نیز در نظر گرفته می شود. در برخی موارد این سربازان فراری مجبور به پرداخت جریمه های نقدی نیز خواهند شد.

بیشتر بخوانید: معافیت کفالت پدر

انواع سرباز فراری

  • سرباز فراری با غیبت بیشتر از 15 روز
  • سرباز فراری با غیبت کمتر از 60 روز
  • سرباز فراری با غیبت بیشتر از 60 روز

انواع سرباز فراری

قوانین مربوط به سرباز فراری

قوانین مربوط به سرباز فراری آن دسته از قانون هایی است که سازمان نظام وظیفه عمومی ناجا برای سربازان فراری در نظر گرفته است. زیرا مشمولین پس از اعزام به خدمت موظف هستند دوره ی 21 ماه ی خدمت خود را دقیق گذرانده و در موعد مشخص  به پادگان بروند.

بر اساس ماده قانون های موجود و تصویب شده از سوی سازمان نظام وظیفه برای سربازان غایب و فراری در شرایط مختلف، محکومیت های مختلفی در نظر گرفته می شود.

ماده قانون 59 از قوانین مجازات سربازان فراری با غیبت طولانی

اگر سرباز وظیفه دارای غیبت طولانی باشد و بیش از 15 روز غیبت کند. سازمان نظام وظیفه و آگاهی در صورتی که این فرد فراری را دستگیر کنند. این فرد به مدت 3 ماه تا یک سال حبس مجازات می شود.

یا اینکه سازمان نظام وظیفه می تواند برای این افراد مدت 3 ماه تا یک سال اضافه خدمت در نظر بگیرد. البته در نظر داشته باشید که مشمولینی که احساس ندامت و پشیمانی کنند می توانند از بخشودگی نیز برخوردار شوند.

ماده قانون 60 از قوانین جرایم کارکنان نظام وظیفه 

همانطور که در بالا نیز اشاره کردیم هرگاه فرد فراری، پس از فرار خود را به پادگان مربوطه معرفی کند. اگر برای بار اول فرار کرده باشد. به ازای هر روز غیبت دو روز به میزان خدمت ضرورت او افزوده می شود. از طرف دیگر افراد با سابقه به حبس و جریمه ی نقدی نیز محکوم می شوند.

سربازان فراری و غایب

تفاوت سربازان فراری و غایب

سرباز فراری کسی است که در حال خدمت نظام وظیفه در محل خدمت خود ترک خدمت کرده و به مدت بیش از 15 روز محل خدمت را ترک کند اما سرباز غایب فردی است که مدت معافیت موقت او به پایان رسیده و اقدام به تکمیل دفترچه اعزام به سربازی خود نکرده است.

فرد بنا به یکی از دلایل زیر غایب محسوب می شود:

  • افرادی که از معافیت موقت استفاده کرده اند و بیش از یک ماه از مدت اعتبار آن استفاده کرده است.
  • برگه اعزام به خدمت دارند اما در موعد مقرر خود را معرفی نکرده باشند
  • مشمولان دیپلم و پیش دانشگاهی حضوری که زمان معرفی آن ها فرار رسیده است.
  • مشمولان فارغ التحصیل (فوق دیپلم و بالاتر) که تا 1 سال پس از فارغ التحصیلی خود را معرفی نکرده باشند.
  • دانشجویانی که ترک تحصیل کرده اند یا انصرافی و اخراجی هستند و تا یک سال پس از آن خود را معرفی نکرده اند.
  • دانشجویان مشمولی که تحصیلات آن ها بیش از سنوات تحصیلی مجاز طول کشیده است. این شامل تمام مقاطع دانشگاهی می شود.
  • مشمولانی که به صورت داوطلب ادامه تحصیل می دهند و تحصیل آن ها پس از مدت قانونی ادامه دارد.

تفاوت سربازان فراری و غایب

در پایان

برخی سربازان پس از رفتن به مرخصی به خدمت باز نمیگردند. این افراد پس از طولانی شدن غیبتشان به عنوان سربازان فراری از سوی نظام وظیفه تلقی می شوند. در واقع غیبت پانزده روزه ی سربازان منجر به فرار آن ها شده است. این افراد در صورت دستگیر شدن اضافه خدمت خواهند خورد یا به حبس محکوم می شوند و جریمه ی نقدی باید بپردازند.

مشمولین می توانند برای اطلاع از مدارک معافیت سربازی و مشاوره قوانین معافیت با مرکز مشاوره آویژه در تماس باشند. این مرکز مشاوره نظام وظیفه یک مرکز مشاوره معافیت سربازی است که به مشمولین در موارد معافیت های مختلف اطلاعات و راهنمایی می دهد.

این مرکز مشاوره نظام وظیفه مشمولین را با انواع کسری های خدمت آشنا می کند. برای استفاده از خدمات مشاوره تلفنی آویزه می توانید از سراسر کشور با شماره 9099071985 تماس گرفته و در جریان آخرین اطلاعات سربازی و نظام وظیفه باشید.

قوانین سرباز فراری

سوالات متداول

مجازات سربازی که برای اولین بار فرار کرده چیست؟

در صورتی که خود معرف باشد حدود 3 ماه اضافه خدمت خواهد داشت.

در چه صورتی فردی سرباز فراری محسوب می شود؟

در صورتی که بیش از 15 روز یگان محل خدمت را ترک کند.


familico.ir

آگاهی از ثبت نام بدون کنکور دانشگاه علمی کاربردی کردکوی

اطلاع از ثبت نام بدون کنکور دانشگاه علمی کاربردی کرمانشاه

آگاهی از ثبت نام بدون کنکور دانشگاه علمی کاربردی کبودر آهنگ

آگاهی از ثبت نام بدون کنکور دانشگاه علمی کاربردی کلاردشت

آگاهی از ثبت نام بدون کنکور دانشگاه علمی کاربردی کامیاران

راهنمای جامع ثبت نام بدون کنکور دانشگاه علمی کاربردی کاشمر

راهنمای کامل ثبت نام بدون کنکور دانشگاه علمی کاربردی قدس

فراری ,خدمت ,سرباز ,سربازی ,نظام ,وظیفه ,سرباز فراری ,نظام وظیفه ,سربازان فراری ,سازمان نظام ,اضافه خدمت ,سرباز فراری محسوب ,فردی سرباز فراری ,معرفی نکرده باشند ,مجازات سرباز فراری
مشخصات
آخرین مطالب این وبلاگ
آخرین جستجو ها